Felix The Reaper (PC/MAC) 246 SEK
FELIX THE REAPER SPELBESKRIVNING

Felix arbetar på Dödsministeriet, och han är kär i jungfrun Betty från Livsministeriet. Han tror att han genom att ta sig till människornas värld som lieman på fältet, kommer att få träffa henne en dag, så han har tagit jobbet för att se till att människor dör—och lärt sig själv att dansa, för att imponera på sitt (icke)livs kärlek.

Eftersom Felix endast rör sig i skuggorna, måste han röra sig försiktigt i denna underliga värld. Som tur är, kan liemän som Felix vrida på solen och flytta skuggorna vilket skapar de vägar som krävs för att röra sig i de levandes värld. Han gör det för att lösa pussel och se till att människor dör i enlighet med ministeriets planering.

Varje nivå låser upp en stenhård variant av sig själv för den motiverade karriäristen på ministeriet. Du kan också samla in dödskallebedrifter som låser upp ytterligare bonusar i form av tidstester för de mest påhittiga anställda.

  • Utmana dig själv med originella pusselspel
  • Upplev en kusligt söt berättelse och vacker värld
  • Välj dina egna låtar från ett urval av över 10 indiemusiker på Felix Walkman
  • Samla dödskallebedrifter som låser upp bonusar i form av tidstester
  • Se Felix utveckla sina danssteg—som har skapats av professionella dansare!

Felix The Reaper uppstod ur en fascination kring den spretiga, humoristiska och groteska konsthistorien om döden. Många teman har dykt upp i form av dödens kulturella identitet, inklusive Dödsdansen eller Danse Macabre och döden och jungfrun. Vi har liksom blandat dessa två teman i Felix The Reaper.

För själva karaktären och världen runtomkring honom var inspirationen lite mer mångsidig: Vi tog delar från den urgamla TV-serien The Twilight Zone, medeltida konstnärer som Bruegel och Bosch och seriekaraktärerna i Äventyrsdags och Hayao Miyazaki.

En annan viktig inspiration för Felix The Reaper var de otroliga konstnärliga samarbetena i produktionen. Vi arbetade med dansare, en lång lista av musiker och historiska forskare.
Dansen
Flera dansare har bidragit till spelets produktion, och till sist improviserade Gunilla Lind och Raphaël Ferdinand Eder-Kastling fram de steg som till sist hamnade i spelet.

Musiken
Givetvis måste ett spel med en dansande huvudperson ha fantastisk musik—varför skulle han annars dansa? Vi utformade spelet på ett sätt så att musikerna får vara sig själva. Vi ville att de skulle tillföra sitt eget personliga uttryck till spelet, istället för att vi ber dem vara vad vi vill att de ska vara. Detta möjliggjorde en varierad och underlig blandning musik. Men eftersom spelet är ett pusselspel utan stress, så har du faktiskt tid att uppskatta och njuta av tokigheterna medan du spelar.
Konsthistorien
Idén till spelet kommer från konsthistorien. Vi började faktiskt med Danse Macabre och Döden och jungfrun som bas och frågade oss själva: Hur kan vi göra ett spel om det här? Till slut och genom olika prototyper hamnade vi här.
Vid sidan av produktionen, dök en historieforskare ner i konsthistorien kring döden under mer än 10 århindraden för ett bokmanuskript han arbetar med, och varje gång han hittade något intressant så berättade han det för oss, och vi provade att lägga in det i spelet för att se om det passade. Det finns fem olika artiklar av denne historiker Søren Hein Rasmussen i spelet—du kan låsa upp dem när du gör framsteg.

VANLIGA FRÅGOR

Hur fungerar det? Får jag Felix The Reaper som en fysisk kopia?

Nej, du får Felix The Reaper produktnyckel (Felix The Reaper CD Key), som du får via e-post. Sedan måste du använda Steam-plattformen för att lösa in dina Felix The Reaper produktnyckel (Felix The Reaper CD Key), och du är redo att ladda ner, installera och spela Felix The Reaper. Du får en steg-för-steg guide om hur du gör detta tillsammans med ditt köp. Det är hur enkelt som helst!

Hvad indeholder Felix The Reaper? Får jeg samme indhold som hos Steam?

Du får standard-udgaven af Felix The Reaper som digital download til Steam.

Virker Felix The Reaper også til Mac?

Ja, denne produktnøgle giver adgang til Felix The Reaper som digital download til Steam på både PC og Mac.

Udvikler
Platform PC/MAC
Sprog Engelsk
Multiplayer
Releasedag 17-10-2019
Systemkrav WINDOWS:
MINIMUM:
OS: Windows 7 SP1, Windows 8, Windows 10
Processor: Intel Core2 Duo E8400, 3.0GHz or AMD Athlon 64 X2 6000+, 3.0GHz or higher
Minne: 4 GB RAM
Grafik: nVidia GeForce 8600 / GT, ATI Radeon HD 2600 XT
DirectX: Version 9.0c
Lagring: 4 GB ledigt utrymme
Ljudkort: DirectX 9.0c compatible sound card with latest drivers

REKOMMENDERAD
Läs mer
Genomsnittligt kundbetyg:
0

Inga kundomdömen för tillfället.